Wat maakt jullie band zo sterk om samen een tatoeage te nemen?
Opa: Toen Kris twee maanden oud was kwam ze samen met haar moeder bij mij en mijn vrouw wonen. Ze had heel veel last van haar melkallergie en huilde daarom de hele dag. Iedereen probeerde van alles om haar stil te krijgen, maar niks hielp. Ik zit al jaren bij het koor en toen ik voor haar het liedje “Daar bij de molen” zong stopte ze ineens met huilen. Ik legde haar kleine hoofdje tegen mijn wang en zong dan voor haar. Kris: Sindsdien hebben we eigenlijk een hele speciale band die nooit minder is geworden. Het is lastig uit te leggen, maar wij hoeven elkaar alleen te zien en dan zien we een glinstering bij elkaar in de ogen en dan voelt het meteen goed. Opa: We hebben ook dezelfde humor, het is een klik die we hebben. 

"Toen Kris twee maanden oud was kwam ze bij mij en mijn vrouw wonen"

Zijn de andere kleinkinderen dan nooit jaloers?
Opa: Nee, ik ben net zo gek op de anderen. Die speciale band die ik heb met Kris heb ik alleen met haar, maar ik hou net zoveel van de rest. Kris: Toen we samen de tatoeages gingen zetten vonden ze het allemaal heel erg leuk voor ons. 

Wie kwam op het idee om samen een tatoeage te nemen?
Kris: Ik wilde graag een tatoeage dat symbool stond voor de band die ik heb met mijn opa. Ik heb een schets van de molen gemaakt en liet deze aan mijn opa zien. Opa: Toen ik het plaatje zag van de molen wist ik genoeg. Kris: Toen ik opa vertelde dat ik een tatoeage voor hem wilde zetten had ik niet verwacht dat opa hem zelf ook zou laten zetten. Opa: Ik had zelf ook nooit verwacht dat ik ooit een tatoeage zou laten zetten, maar ik vond de gedachte achter deze zo mooi. Kris: Opa reageerde eerst nog een beetje terughoudend, maar toen ik hem vertelde wat ik wilde laten zetten begreep opa meteen het idee er achter en werd hij enthousiast. Ik heb toen dezelfde dag nog een afspraak gemaakt bij de tattooshop en twee weken later hebben we samen onze tattoo laten zetten.

Waarom hebben jullie er niet voor gekozen om elkaars naam te laten tatoeëren?
Kris: Ik vind een naam of geboortedatum zo standaard, dat hebben heel veel mensen. Ik wilde graag iets origineels dat symbool staat voor de band die opa en ik hebben en voor mij was dat het liedje "daar bij die molen". Vandaar dus het molentje met de muzieknootjes.

Heeft u geen moment getwijfeld?
Opa: Ik heb er eventjes over nagedacht, een man van tachtig hoort eigenlijk geen tatoeage te nemen. Ik heb hem bewust op mijn bovenarm gezet zodat niemand het ziet als ik een T-shirt aan heb. Ik weet wel dat dit mijn eerste en laatste tatoeage is, ik heb een grote familie dus als ik voor iedereen een tatoeage zou moeten zetten dan zit ik van top tot teen onder. Toen ik de mensen op het koor vertelde dat ik een tatoeage ging nemen wilde niemand me geloven, ze dachten dat het een plakplaatje was.