H

et is het witte goud waarmee je menig mens blij mee maakt: Poedersuiker! Er wordt wel eens gezegd dat suiker verslavend is en dat begrijpen we al te goed. Suiker activeert het beloningscentrum in de hersenen net als drugs, vet of sporten. 

"Suiker activeert het beloningscentrum in de hersenen"

Als kind krijg je dagelijks te horen hoe slecht suiker wel niet voor je is, maar is dat eigenlijk wel zo? Te veel suiker is niet goed, maar dat geldt voor alles waar je "te" voor zet. Suiker is een brandstof en geeft je energie, maar of je er echt druk van wordt is nooit bewezen. 

Wist je dat er maar een half suikerklontje meer in energydrank zit dan in Cola?  Dat een Nederlander gemiddeld 65 gram suiker per dag eet terwijl de aanbevolen hoeveelheid 25 gram is? En  dat je met aangelengde limonade helemaal niet per se gezonder bezig bent dan met gewone frisdrank. Aangelengde limonade bevat 5,5 suikerklontjes per glas (250 ml)

€0,82 ALBERT HEIJN

Handig voor op reis: Mini flesjes (50ml) shampoo! Fris en fruitig zelfs in het buitenland!

€0,99 - €1,35 ANDRÉLON

Maak je koffie ouderwets op je pit. Supersterke bakkies die je doen knallen!

€25,50 MOKA EXPRESS (BOL.COM)

Al eerder interviewden we het brein achter Macao Movement genaamd Malou. Hierin vertelde ze wat er allemaal mis is met de chocolade industrie waarover ze zei:

"Er heerst een sprookjestaboe op chocolade. Het vak chocolademaker klinkt als een heel magisch vak, maar de werkelijkheid is dat cacaoboeren zwaar worden onderbetaald. Het is absurd om te zien hoe weinig ze betaald krijgen terwijl ze er zo hard voor moeten werken. Ik betaal voor mijn cacao vier keer de marktwaarde, want zoveel hebben de boeren nodig om een normaal leven te kunnen leiden. Daarnaast was chocolade tot twintig jaar geleden een bulkproduct. Grote bedrijven kochten alle cacao op en als consument had je dus geen idee wat de origine was van je cacao. Inmiddels is dit gedaald tot 80%. Van twintig procent is de origine min of meer bekend."

Lees het hele artikel hier

"Er heerst een sprookjestaboe op chocolade"

Weer of geen weer, Niks verbergt die hangende wallen beter dan een goede zonnebril! 

ASOS

Ooit was je het helemaal met een Bjorn Borg boxer, maar sinds Justin Bieber de Calvins promoot is dit de #1 piemelverpakking! Wissel dagelijks, wel zo fris!

€39,95 (3 PACK) ZALANDO

 

We hebben gemiddeld 8 uur slaap per dag nodig. Dat is bij koala's wel anders, zij slapen tot wel 22 uur per dag. Giraffen doen dit 1,9 uur per dag. 25% van de getrouwde stellen slaapt apart en 1 op de 50 pubers plast nog steeds in bed. Slaap is belangrijker dan voeding om te kunnen overleven. Je overlijd na 14 dagen zonder voeding terwijl je al sterft na 10 dagen geen slaap. Als we dan toch een groot deel van onze tijd slapend doormaken dan kan dit beter met een goed stel kussens. Deze foamkussens vormen mee met je hoofd. Een lekker kuiltje om een uiltje te knappen dus.

€16,99 JYSK

"Slaap is belangrijk dan voeding om te kunnen overleven"

Heb je het even moeilijk om bij de les te blijven? Geen zorgen, neem een stuk kauwgom en je concentratie werkt als een tierelier. Daar waar je vroeger nog straf kreeg als je kauwgom zat te kauwen in de klas, wordt het nu gedoogd tijdens toetsen. Het schijnt namelijk dat kauwgom zorgt voor meer suikers in je bloed waardoor je beter kan focussen. Dus als het leren van een tentamen even moeilijk gaat, kauw je dan gek op een heerlijk propje gum. 

"Het schijnt dat kauwgom zorgt voor meer concentratie"

"Ben je ziek?" krijgen mensen met wallen vaak te horen. Grote kans dat je te weinig slaapt en we geven je groot gelijk. Waarom zou je 1/3 van je tijd besteden aan slapen terwijl je ook tot diep in de nacht op de bar kan dansen? Alleen die verdomde wallen maken de schade van afgelopen nacht wel erg zichtbaar. Geen paniek: Smeer er een lekkere klodder aambeienzalf op je wallen en ze verdwijnen als sneeuw voor de zon!

€6,50 KRUIDVAT 

"Smeer een lekkere klodder aambeienzalf op je wallen en ze verdwijnen als sneeuw voor de zon!"