Lotte (35): Mijn man en ik houden van avontuur. We willen continu nieuwe dingen proberen en hier was anale seks één van. Ik moet eerlijk zeggen dat het vooral mijn man was die het wilde proberen. Laats vertelde hij me hoe lastig hij het vond om hierover te beginnen. Zijn opmerkingen als “Ik ben een echte billen man” had ik als signaal moeten opvatten. Pas toen hij aan de slag ging met zijn vinger in mijn anus begon ik te begrijpen waar hij heen wilde. Ik vond het doodeng en heb het heel lang uitgesteld. Het werd een fantasie, iets wat we ooit wel eens zouden gaan doen. 

"Het voelde een beetje alsof je man vraagt of je een masker op wilt zetten tijdens de seks"

Mijn man begon steeds meer aan te dringen om het eens te proberen. In het begin vond ik het beledigend dat hij niet genoeg had aan mijn vagina. Het voelde een beetje alsof je man vraagt of je een masker op wilt zetten tijdens de seks zodat hij eens legaal met iemand anders kan vrijen. Ik werd onzeker over mijn vagina, is die dan niet goed genoeg? Die is er immers ook echt voor gemaakt. Mijn onzekerheid moet mijn man zijn opgevallen en hij heeft me hier op aangesproken. Hij zei dat mijn anus net zo goed onderdeel is van mijn lichaam en dat hij gek is op ieder deel van mijn lijf. Toen hij dat zei verdween mijn onzekerheid en hebben we het geprobeerd. Niet meteen erin, maar we hebben het langzaam opgebouwd. Tegenwoordig hebben we anale seks bij speciale gelegenheden. Het kost enige voorbereiding en daar heb ik niet altijd zin en tijd voor.

Judith (25): De anus is een soort heilige graal voor mannen. Ik denk dat ik één van de weinige vrouwen ben die het zelf ook echt lekkerder vind. Veel vriendinnen van me doen het ook, maar doen het dan vooral om hun vriend of scharrel te pleasen. Ik vind dat zorgelijk, omdat ik van mening ben dat er bij seks twee mensen (of meer) evenveel moeten genieten van de ervaring. Het klinkt gek, maar niemand anders dan ikzelf weet hoe mijn vagina werkt. Ik heb zo vaak meegemaakt dat een jongen loopt te harken met zijn vinger op plekken waar ik niks voel. Vroeger durfde ik er niks van te zeggen en dan fakete ik mijn orgasme. Ik denk dat ik inmiddels een Oscar mag winnen voor het faken van een orgasme. 

"De anus is een soort heilige graal voor mannen"

Ik heb hierdoor heel lang geen plezier beleefd aan seks, omdat ik er zo weinig van voelde. Pas toen een jongen waar ik mee liep me vroeg of hij me ook anaal mocht nemen heb ik ervaren wat seks is. Natuurlijk waren de eerste keren afschuwelijk en doodeng, maar ik voelde tenminste iets! Ik denk dat het voor een man veel makkelijker is om anale seks te hebben dan vaginaal. De vagina is toch complexer. Ik merk wel dat er een taboe heerst op anale seks, mensen vinden het vaak vies. Dat is echt onzin, het kost gewoon wat werk vooraf. Ook merk ik dat vriendjes me wel eens gevraagd hebben om mijn vinger in hun anus te stoppen terwijl ik dat een scharrel nog nooit heb horen zeggen. Ook ik heb pas na de derde of vierde keer anale seks met een jongen. Die eerste paar keer doe ik voor spek en bonen.  

Melany (28): Ik sta er altijd open voor om nieuwe dingen te proberen in de slaapkamer. Jaren geleden vroeg mijn toenmalige vriend hoe ik erover zou denken als we het anaal zouden proberen.  Het leek me best spannend en we besloten er meteen voor te gaan. Dat heb ik geweten. Het deed ontzettend pijn en ik had me helemaal niet ingelezen. Het enige wat ik wist was dat het in het begin pijn kan doen. Ik besloot mijn tanden op elkaar te zetten en hoopte dat de pijn minder werd. Plots stopte mijn vriend en zei heel hard: What the fuck! Ik schrok me kapot en zag opeens bloed op ons overtrek. We zijn er meteen mee gestopt en hebben het daarna ook nooit meer gedaan.

"Ik besloot mijn tanden op elkaar te zetten en hoopte dat de pijn minder werd"

De voornaamste reden dat ik in ben gegaan op het verzoek voor dit interview is dan ook om mensen bij te brengen dat je niet halsoverkop anale seks moet hebben. Het vergt voorbereiding en ervaring. Ik raad dan ook mensen aan om eerst eens zelf aan de slag te gaan met een speeltje of een vinger voordat ze all the way gaan. Ik heb een aantal weken pijn gehad en zag telkens bloed op het wc-papier bij een toiletbezoek. Op het internet lees je allerlei horrorverhalen en ik durfde niet naar de dokter te gaan. Gelukkig heb ik nu nergens meer last van, maar mijn angst is te groot om het ooit nog eens te proberen. Gelukkig leiden er meerdere wegen naar Rome!