Daar lig ik dan in m’n blote kont en twee stokjes gevuld met warme wax in m'n neusgaten. Even vraag ik me af waarom ik nou zo graag een eigen website wilde waarin ik schrijf over (voor mij) onbekende werelden. "Het hangt af van je pijngrens, maar in principe doet het geen pijn" zegt Jose, de eigenaresse van de waxstudio. Haar woorden stellen me gerust en met één ruk trekt ze de hard geworden bolletjes wax uit m'n neusgaten. Met een aantal neusharen armer maak ik me mentaal klaar voor het echte werk: De Boyzillian Wax.  

"Mezelf laten kaalplukken in je blootje maakt me toch ergens nerveus"

Een aantal weken geleden kwam ik in contact met Jose van waxstudio Belleza’s Mundo waarin ze me vertelde over deze boyzilian wax. De mannelijke variant van de Brazilian wax was mij nog onbekend en de enige haren die er bij mij uitgetrokken zijn door iemand anders waren wat haren op mijn hoofd door mijn zus tijdens onze kinderruzies.

Jose biedt me twee behandelingen aan om een goed beeld te krijgen van de behandeling. Over het algemeen ben ik niet preuts, maar je laten kaalplukken in je blootje maakte me toch ergens nerveus. Vlak voor de behandeling vertelt een vriendin me nog even dat ik waarschijnlijk met mijn benen in de lucht wijdbeens op een stoel zal moeten liggen. Het zweet breekt me uit, maar ik raap mijn moed bij elkaar en besluit te gaan.

"Oké, dan wil ik je vragen om je broek en onderbroek uit te doen en dan mag je op je rug gaan liggen" zegt Jose nadat we de laatste slok van onze koffie nemen. Het grootste deel van mijn spanning verdween al toen ik Jose een hand gaf. Misschien is het haar professionaliteit, misschien is het iets vertrouwelijks dat ze uitstraalt. Ik trek mijn broek uit en ga op de grote stoel liggen die doet denken aan een tandartsstoel.  Ze bestudeert de boel en ik krijg te horen dat ik genoeg lengte heb om eens even goed gewaxt te worden. Nou ben ik persoonlijk niet echt fan van een coupe a la Tarzan, maar helemaal kaal? Geen haar op mijn hoofd die daar hiervoor aan dacht. Maar goed, alles voor mijn lezers.

"Jose smeert nog een klodder warme wax in de buurt van mijn private parts"

Ik voel de warme wax langs mijn liezen en ik besef me dat ik nu niet meer terug kan. Tanden op elkaar en gaan met die banaan. De wax wordt harder en Jose geeft drie goede rukken aan de uitgeharde wax. "Was dat het?" Vraag ik. José lacht. Ik moet eerlijk toegeven: echt fijn is anders, maar pijn doet het niet. Jose smeert nog een klodder warme wax in de buurt van mijn private parts terwijl we praten over haar salon, mijn werk en de hoosbui die buiten tekeer gaat. Al snel vergeet ik mijn naaktheid en ik geef me over. Als we het doen dan doen we het goed: pluk de boel maar kaal! Mensen hebben wel eens kritiek op me, omdat ik mijn haren verf (Als ik ze vervolgens uitleg dat ik anders een Ginger ben hebben ze vaker iets meer begrip voor mijn blonde lokken). Ik hou altijd in mijn achterhoofd dat haar groeit en dat het dus niet voor altijd is. Ook mijn kale schaamstreek niet.

 

"Als jongen denk je dan toch: Nee niet mijn ballen! Net een paar jaar ingedaald, laat ze nog even hangen" 

Plots voel ik dat de warme wax die aanvoelt als kaarsvet over mijn balzak wordt gesmeerd en ik raak lichtelijk in paniek. Als jongen denk je dan toch: Nee, niet mijn ballen! Net een paar jaar ingedaald, laat ze er nog even hangen. Ik zag mijn kinderwens al in duigen vallen, maar gek genoeg voelde ik bijna geen pijn toen de geharde wax eraf getrokken werd. Na een paar plakkaten wax is ook dat deel van mijn lichaam haarloos verklaard.

Nou wil ik toch even zeggen dat dit normaal gesproken eigenlijk ook het geval is. (Ik merk hoe ongemakkelijk ik het vind om te praten over hoeveel haar ik daaronder laat groeien). Het zijn haren, waar hebben we het eigenlijk over? Ik merk dat Jose die schaamte totaal niet kent. Terwijl ze mijn jongeheer af en toe opzij legt voor een nieuwe klodder wax kletsen we gezellig verder. Opeens voelt dit niet anders dan een bezoek aan de kapper of tandarts. Ik voel me volledig op mijn gemak bij Jose en dat ligt meer aan Jose dan aan mijzelf.

"Terwijl ze mijn jongeheer af en toe opzij legt voor een nieuwe klodder wax kletsen we gezellig verder"

“Ik denk dat we er wel zijn zo” zegt Jose en ik moet bekennen dat ik blij ben dat het over is. Nogmaals: het doet geen pijn, maar een pretje is het ook niet. Ik durf niet meteen te kijken en klim uit de stoel die midden in de salon staat. Terwijl ik me aankleed bespreken Jose en ik wanneer we de volgende afspraak zouden kunnen inplannen en de volgende klant staat al te wachten. Terwijl ik richting de bus loop kan ik het niet laten om stiekem even te gluren. Sta ik daar opeens midden in een woonwijk het resultaat van mijn boyzilian wax te bekijken terwijl een oudere dame met haar harige viervoeter voorbij loopt. Haar afkeurende blik besluit ik te accepteren en ik loop snel verder.

Drie weken later bezocht ik de salon van Jose voor een tweede behandeling. Na de eerste behandeling zouden er al minder haren terug moeten komen en dat klopte. Het verschil qua pijn tussen de eerste en tweede behandeling is immens groot. De eerste keer is in vergelijking met de tweede keer wel echt op je tanden bijten. Door het waxen komen de haren dunner terug waardoor het waxen makkelijker gaat. Daarnaast is het harken met een scheermes in vergelijking tot een wax behandeling ineens heel veel werk en houdt je enkele weken het gladde effect.  Zeker een aanrader!