Shawl: Louis Vuitton - Blouse: Zara - Clutch: Marni - Broek: Vintage - Schoenen: Balenciaga

Gendergelijkheid is een hot topic, vind je dit een goede ontwikkeling?
Ik vind het zeker een goede ontwikkeling, maar ik vraag me wel af of het niet gewoon een trend is die vanzelf weer overwaait. Iedereen maakt zich er ineens druk over terwijl dat jaren terug veel minder was. De HEMA verkoopt nu bijvoorbeeld enkel genderneutrale kinderkleding. Ik hoop dat ze dit doen, omdat ze het echt belangrijk vinden. Niet alleen, omdat ze het financieel interessant vinden.

"Een simpele vrouwenpantalon kan net zo goed door een man gedragen worden"

Zelf draag je ook “vrouwen” kleding. Welke reacties krijg je hier op van de buitenwereld?
Ik draag geen rokjes of jurken. Ik denk dat veel mensen niet eens gelijk zien dat het vrouwenkleding is. Een simpele vrouwenpantalon kan net zo goed door een man gedragen worden. Uiteindelijk moet ik er in lopen en niemand anders en vrouwenkleding vind ik ook gewoon mooier bij mij zitten. Daarnaast huppelt de man achter de vrouwentrends aan. Vrouwen droegen eerst skinny jeans en toen pas de mannen. Ik wil daar niet op wachten. 

Hoe zou je jouw kledingstijl omschrijven?
Ik kleed me heel trendgevoelig. Als ik naar foto’s van mezelf kijk van twee jaar geleden dan denk ik: Wat had ik in godsnaam aan! Ik kijk vooral naar veel rumway shows en geef er mijn eigen draai aan. Voor mij hoeft kleding niet heel lekker te zitten. Een paar uurtjes geen lucht meer halen moet kunnen, toch?

Bono van Peursum

Bono van Peursum

Wat doen de negatieve reacties met je die je krijgt op je kledingkeuze?
Ik weet dat ik me anders kleed en dat ik daarmee ook reacties afroep. Als iemand mij met oprechte interesse vraagt waarom ik me zo kleed dan vind ik dat leuk, maar soms word ik ook uitgescholden. Ik ben het inmiddels wel gewend en ik zie het niet als mijn probleem. De mensen die zo beperkt denken hebben een probleem, niet ik. 

Denk je dat jouw kledingstijl je helpt of juist tegenwerkt in de liefde?
Het werkt tegen. Je hebt in de homowereld twee werelden: De “hetero” gay guys en homo’s die meer zijn zoals ik. Ik merk dat deze twee werelden niet goed met elkaar gaan. Ik val niet op iemand zoals ikzelf ben. De trend “NoFems” (Geen vrouwelijke homo’s) in datingapps vind ik van laag niveau. Ik kan je type niet zijn, maar als het enkel is vanwege mijn vrouwelijkheid dan zitten we niet op een gelijk niveau. Homo’s willen gelijkheid, maar binnen de community wordt er heel erg in hokjes gedacht. 

"Wel zou ik wachten met botox tot ik 25 ben anders is het einde zoek"

Wat doe je allemaal aan je uiterlijk?
Ik epileer mijn wenkbrauwen, verf mijn haar en draag soms make up. Ik gebruik nog geen botox, maar als ik vind dat het nodig is dan moet het kunnen toch? Wel zou ik wachten met botox tot ik 25 ben anders is het einde zoek. Als ik dan een rimpel heb die me stoort dan zou ik deze graag weg laten halen. Ik zou ook mijn neus wel willen laten doen, maar waar houdt het dan op?

Bono van Peursum

Blouse: Zara - Trui: Versace - Broek: Prada - Clutch: Louis Vuitton